Årets Kvindemode er Rå og Alsidig

Moden bevæger sig rigtigt hurtigt, og det er specielt sandt for mode til kvinder. Hvis du ikke tror på mig, så åben dit klædeskab, og fortæl mig hvor meget tøj du har liggende. Rigtigt meget af tøjet var ekstremt moderne da du købte det, men du ville nok være pinligt berørt over, at tage det på i dag. Vi beholder selvfølgeligt tøjet, da det jo ikke fejler noget. Moden har det jo også med at gå frem og tilbage, så der er god chance for, at dit umoderne tøj bliver moderne igen engang. Mit pointe er, at selv unge mennesker har været igennem så mange mode-skift, at det kan fylde et helt klædeskab. Udviklingen går altså hurtigt.

Hvis man træder et skridt tilbage, og kigger historisk på tingene, så er det dog kun trends der bevæger sig hurtigt. De underliggende temaer ændrer sig også, men der går længere imellem. Det meste af tøjet i dit klædeskab hører altså ind under samme tema eller kategori. Det har nogle ting tilfælles, der gør det let at identificere som tilhørende en bestemt periode. Hvis du tager tøj på, der hører til en anden periode end den du lever i, så er det ikke bare pinligt længere. Det er decideret underligt! De fleste mennesker vil ganske enkelt tro, at du har taget et fastelavnskostume på. Udviklingen på dette plan går altså meget langsommere, men er til gengæld også langt mere drastisk.

I en lang periode var kvindemoden meget feminin og følsom. Tøj til kvinder skulle altid være elegant og uden den mindste fejl eller rynke. Det skulle være let og forførende, og gerne uden alt for meget personlighed eller kontrast. Du kan tænke på det tøj, som de klassiske Disney-prinsesser havde på. Tøjet var typisk ensfarvet, det var lavet af sarte materialer, og farverne var dem, der traditionelt set blev anset for værende feminine.

Årets kvindemode er derimod rå og alsidig. Den står i kraftig kontrast til det over-feminiserede prinsesse-look, som vi efterhånden har fået nok af. Jeg ser det som en dejligt oprør imod de klassiske kønsroller, som vi i dag ved, ikke har noget hold på sig. Vi kvinder er ikke søde og uskyldige prinsesser, der ikke kan passe på os selv. Vi er hele individer, med hver vores personlighed, og med vores egne mål i livet. Vi er alle sammen forskellige, og vi kan være ligeså rå som enhver mand.

Særligt mos mosh formår at gå forrest i feltet, når det kommer til rå og alsidig kvindemode. I deres kollektion finder man så stort et udvalg af muligheder, at man med garanti kan finde noget, der passer til ens egen personlighed og temperament. Tøjet har desuden den rå kant, der virkeligt sætter tingene på spidsen.