En guide til køb og brug af sikre biler

Det er ikke kun i Danmark, at der fokuseres på sikkerhed, når det kommer til biler. I mange andre lande er der også store krav til, hvordan biler skal være sikre at køre i. Derfor er det en god idé at vælge en bil, der er sikker at køre i, når du skal købe ny bil.

Volvo XC40

En af de mest sikre biler på markedet i øjeblikket er Volvo XC40. Denne bil er testet af mange forskellige bilorganisationer, og den har fået topkarakterer på alle områder. Bilen er særligt sikker, når det kommer til at undgå ulykker, og den er også godt udstyret med sikkerhedsudstyr. Derfor er Volvo XC40 en af de bedste biler, hvis du er på udkig efter en sikker bil.

Ford Focus

En anden bil, der er sikker at køre i, er Ford Focus. Denne bil er også testet af mange forskellige bilorganisationer, og den har fået topkarakterer på alle områder. Bilen er særligt sikker, når det kommer til at undgå ulykker, og den er også godt udstyret med sikkerhedsudstyr. Derfor er Ford Focus også en af de bedste biler, hvis du er på udkig efter en sikker bil.

Toyota RAV4

Denne ikoniske SUV fra Toyota, lander også på vores top 3. RAV4’eren kommer i disse fire varianter på det danske marked: Essential, Active, Style og Executive, som alle kommer med hver af deres udstyrspakke og motorvarianter. Dertil er det en udmærket plug-in hybrid bil, som rigtig mange vælger. Så er du ude efter en sikker bil, der passer til de flestes pengepung, så burde du virkelig overveje en RAV4.

Hvordan opgør man sikkerhed i en bil?

Der er flere ting man kan kigge på. Først og fremmest skal bilen have alle de rigtige sikkerhedsmærker, så som Euro NCAP. Derefter kan man også kigge på hvor mange airbags bilen har, og hvor sikre de er. Bilens bremseværktøjer er også vigtige, så man skal kigge på hvor godt bremserne virker, og hvor hurtigt man kan bremse. Mange af disse ting skal være standard hos mange nye biler. Dog kan man se forskellen fra model til model, alt efter hvor meget ekstra sikkerhedsudstyr de har. Det kan som et eksempel være, om bilen har blindvinkels assistent, eller om bilen har træthedsovervågning, eller om den har en sikkerhedssele, der hele tiden bliver monitoreret. Der er altså mange forskellige ting, som man skal kigge på for at finde frem til den bedste bil for dig.