5 ting, der gør sig gældende, når du skal købe elbil

Der er stadig mange mennesker, der er usikre på, hvad de skal kigge efter, når de skal købe elbil. Hvad er de vigtigste ting, man skal være opmærksom på? Og hvilke ting kan man lade være med at kigge på? Her er fem ting, der er værd at overveje, når du skal købe en elbil som Ford Mustang Mach-E.

1. Rækkevidde

En af de første ting, du skal overveje, når du skal købe elbil, er rækkevidden. Hvor langt skal du kunne køre på en opladning, og har du adgang til en opladningsstation, hvis du skal køre længere ture? Noget af det som man dog skal være opmærksom på, når producenter og forhandler oplyser rækkevidde er, at de oftest opgiver en rækkevidde, hvor man kører ved en rimelig hastighed, og hvor temperaturen er omkring de 20 grader. Det er dog ikke altid, at disse vilkår er opfyldt, og derfor vil man ofte opleve, at rækkevidden er mindre, end hvad producenter oplyser. Derfor er det en god idé at undersøge, hvordan rækkevidden er, hvis du kører på motorvej, hvis temperaturen er lav, eller hvis du har en fuldlastet bil.

2. Leasing vs. køb

En anden faktor, som er værd at overveje, er, om det er mere fordelagtigt for dig at købe eller lease en elbil. Her skal man blandt andet overveje, hvor stor et beløb, du kan lægge i bilen, og hvordan du helst vil betale. Dertil skal man overveje, hvor mange kilometer, man forventer at køre, og hvor længe man forventer at beholde bilen. De fleste, der køber elbil, vælger at lease bilen. Det skyldes, at man ikke er sikker på, hvor langt bilen kan køre på en opladning, og at elbiler generelt har en kortere levetid end almindelige biler.

3. Beskatning

En af de ting, man skal være opmærksom på, når man skal købe elbil, er beskatningen. I Danmark er der nemlig en række fordele, når man har en elbil i forhold til, hvis man har en almindelig bil. Man skal eksempelvis ikke betale vægtafgift, hvis man har en elbil, og man kan få en ekstraordinær afskrivning på elbiler.

4. Tilbehør

Det er vigtigt, at man har det rette tilbehør til bilen. Derfor er det værd at overveje, hvilket tilbehør, man har behov for. Eksempelvis har man brug for en oplader, hvis man vil kunne oplade sin bil. Derudover kan det være, man har brug for et ladestik, hvis man skal kunne oplade sin bil i udlandet.